1 oktober 2005

De afgelopen maanden hebben enkele vrijwilligers gewerkt aan de baggermolen en haar omgeving. Zo werden onder andere alle patrijspoorten gedemonteerd, schoon-, en gangbaar gemaakt. In het merendeel moest nieuw glas worden geplaatst. Deels omdat dit in het verleden al was gesneuveld, deels dankzij vandalisme in de periode dat de baggermolen nog niet bij het museum lag. Meteen werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om houten ringen tussen de huid en de poorten te vervangen.
Onlangs is van rustig weer gebruik gemaakt om de baggermolen te verhalen. Hij ligt nu met de bakboordzijde dicht tegen de wal. Doormiddel van een aantal zware balken is een loopbrug gemaakt zodat het eenvoudiger is om aan boord te komen. Vooral praktisch wanneer er materialen en gereedschap moet worden meegenomen.